neljapäev, 28. november 2013

Ära astu kingitustega ämbrisse! (Kingitused, mida kinkida vihavaenlasele)

Inspireerituna eelmisest postitusest, teen postituse, mida mitte (jõuludeks) kinkida, kui sa just ei soovi näha kingisaaja nördinud nägu...

1. SOKID - kui kingisaaja just ei soovi sokke saada, siis parem ära kingi, KOHE KINDLASTI MITTE LASTELE. Samas, kui on tõesti lahedad sokid (näiteks karvased, mõnusad soojad või ise kootud), siis võib sellest hoopis hea kingiidee kujuneda, kui paned juurde jõulutee ja/või shokolaadi. Samas peaksid teadma kingisaaja jalanumbrit.

2. KASUTATUD ASJAD - poolik lõhnaõli või poolik pudel napsu pole kõige parem kingiidee, kui saajaks pole just Sinu vihavaenlane. Keegi ei taha kellegi teise vana asju, see on solvav. Sellisel juhul, kui Sul pole raha kinki teha, ära tee parem üldse.

3. ŠVAMM JA/VÕI DUŠIGEEL - ''kas sa vihjad, et ma olen räpane?''. Mõne hea lõhnaga dušigeeli võid kinkida oma emale või isale, kuid mitte sõbrannale. Tal ei ole ilmselt kõige parem meel sellise kingi üle. Asi võib olla teisiti, kui see on tõesti mõni spetsiaalne dušigeel udupeenest poest, kuid tavalise supermarketi pesuvahendi suudab arvatavasti siiski igaüks ka ise soetada.

4. HÜGEENITOOTED - hambapasta, suuvesi, deodorant, tampoonid, suvalised ziletid jne. Vajalikud, kuid mitte kõige paremad kingid. Paljudel inimestel on välja kujunenud oma lemmiktooted, mis sobivad ja mida kasutatakse. Samuti tundub vihjena (nagu punkt nr3).

5. TSELLULIIDIVASTANE KREEM - inimene, kellel on tselluliidiga probleeme, tunneb ennast niigi halvasti. Ära tee tema enesetunnet veel kehvemaks.

6. LOOMAD - sinu sugulasel sündisid kassil pojad või sinu kutsikal sündisid kutsikad? Nendest on raske lahti saada? Aga sul on üks üksik sõbranna, kellel pole meest ning selleks, et ta end nõnda üksi ei tunneks, otsustad talle kinkida väikse armsa looma seltsiliseks.
STOPP! Ära tee seda mingil juhul, kui kingisaajaga pole eelnevalt läbi räägitud. Kui ta oleks looma tahtnud, oleks ta juba ise leidnud võimaluse. Kingisaaja võib algul isegi õnnelik olla väikese armsa seltsilise üle, kuid hiljem nunnumeeter aina langeb ning võidakse avastada, et ei suudeta või ei taheta loomaga tegeleda ja tema eest vastutada. (Kõik hiired, hamstrid, kalad, küülikud jms käiva ka siia alla)

7. VÕLTSITUD RAHA - ka võltsitud loteriipiletid lähevad siia alla. Rõõmsa üllatuse asemel näed hoopis kibedat pettumust. Kuidas sulle endale meeldiks teada saada, et oled võitnud 100 000€ ja siis tuleb välja, et tegu on labase naljaga.

8. KAKTUS - ja muud laialt levinud, tüütud ning pika eaga toataimed. Kaktus on vihje, kuid muud taimed... Alguses võidakse nende eest hoolitseda, aga ajapikku muutuvad nad tüütuks ning jäävad ette. Paljudel on kahju täiesti elavaid taimi minema visata, kuigi enam taim ei meeldi.

9.RAAMATUD - väga riskantne kingitus. Raamatud on kallid ning kahju oleks kinkida neid topelt või hoopis niimoodi, et saaja jätab selle oma raamaturiiulisse lihtsalt seisma. Kui tead, et kingisaajal on lugemishuvi, kingi parem raamatupoe kinkekaart.

10. AEGUNUD (KOSMEETIKA)TOOTED - ära kuivanud küünelakk, ülikleepuv huuleläige, rääsunud lõhnaga kreem või ajaga valge kihi kogunud shokolaad - kõik on puhas prügikasti kaup ning solvab kingisaajat. Seega, kui ostad selliseid asju supersoodsalt, kontrolli ka kehtivusaega.

11. VANNITOA JA WC PUHASTUSVAHENDID - saajal tekib kohe küsimus: ''Kas mu vannituba on liiga räpane? Kas ma olen koristaja?''. Eriti halb mõte on oma kallimale neid kinkida, sest õhtu ilmselt hästi ei lõpe.

12. TERARIISTAD(nt noad) 

13. MÜRGISED TOATAIMED - eriti, kui saaja perekonnas on väike laps. Pole vist vaja selgitada miks...

14. RAVIMID - liigeseravimid, multivitamiinid, kaalulangetustabletid jne võivad tunduda küll vajalikud, kuid oma tervise eest hoolitsemisega sooviks igaüks ise hakkama saada.

15. VALES SUURUSES RIIDED JA PESU - liiga väike või liiga suur... Saaja meel on ikka mõru...


16. KOOLITARBED - lapsed, kellel on sünnipäev suve lõpus või sügisel, saavad paratamatult koolitarbeid kingiks. Olgem ausad, selle üle nad väga rõõmsad ei ole, sest koolitarbeid ostavad/ostaksid vanemad nagunii. Lisaks võib sünnipäeva lapsel juba sama asi olemas olla ning mida teha kolme ühesuguse päeviku ja kahe samasuguse pinaliga? Pinalit saab järgmine aasta kasutada, kuid päevikut kahjuks mitte.

17. FOTOALBUM - olgem ausad, kui paljud tänapäeval ikka pilte ilmutavad. Heal juhul mõned üksikud kenad pildid, kuid ilmselt suurt albumit vaja ei lähe.

18. TASUTA LISA - näiteks mõnest ajakirjast või ajakirja tellimisel saadud kingitus, mis on olemas igal teisel naisel. Jällegi on see üpris solvav, saada asi, mis on võib olla endalgi olemas ja suisa tasuta kaasa saadud.

19. KUJUKESED - võivad tunduda lahedad ja humoorikad, kuid kui neil pole just maagilist väärtust, siis pole neil ka muud funktsiooni  peale kapil tolmu kogumise. Mõeldud on just väikeseid pudi-padi kujukesi.

20. KATKISED KINGID - on juhtunud õnnetus ning kink on poole transportimise peal katki läinud. Selle asemel, et kingitus ära visata või endale jätta, kingid selle edasi koos vabandustega, et juhtus nii. Peale sinu on ka kingisaaja kimbatuses, et kuidas ta peaks käituma või mida tegema. Loomulikult on tal kahju kinki ära visata, kuid mida on teha katkise asjaga...

21. LÕHNAÕLI - kui tegu pole parima sõbrannaga, kelle lõhnaeelistused on teada, siis ära hakka eksperimenteerima ja ehku peale välja minema. Lõhnaõlid on kallid ning lõhnameeled on erinevad. Võib minna õnneks, kuid ei pruugi. Kuluta raha parem millegi kindlama peale.

22. KINGITUD KINGITUSE TAGASI KINKIMINE - võib juhtuda ning piinlik on mõlemal osapoolel. Öeldakse ju, et kingitud kingitust edasi ei kingita...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar